Documentatia tehnica a structurii de rezistenta a cladirilor (planuri, detalii, memorii tehnice …etc.) este realizata de un colectiv de ingineri cu experienta de peste 20 de ani in calculule si analiza structurilor de rezistenta, care utilizeaza un pachet software integrat de ultima generatie, care asigura analiza structurala pe baza elementului  finit.

Dupa modelare, se face analiza structurii de rezistenta a cladirii in conditiile in care aceasta ar fi afectata de actiunea incarcarilor proprii , incarcarilor utile, seismului …etc.

Dupa mai multe iteratii se redimensioneaza toate elementele  structurii de rezistenta a constructiei astfel incat sa asigure siguranta impusa de normativele romanesti si de cerintele clientului.

Colectivul de ingineri asigura aceste servicii cu profesionalism, acordand atentie fiecarui client.

Sectiunile elementelor structurii de rezistenta sunt stabilite pe baza incarcarilor statice si dinamice, la care structura va fi solicitata. Modalitatea de calcul  este impusa de catre normativele in vigoare. Solicitarile ce pot apare se pot datora unor factori externe (zapada, vant, seism), de catre structura pe care doriti sa o construiti, respectiv incarcari date de greutatea proprie si de catre eventuale incarcari specifice cerute de fluxul tehnologic (poduri rulante, suport rafturi etc.).

Structura principalã de rezistenta este optimizata încã din faza de proiectare avind in vedere utilizarea sistemelor de învelitori pentru acoperisuri si sistemelor de fatade pentru placarea peretilor, in functie de optiunile fiecarui client. Structura secundara (panele de acoperis si riglele de fatadã) este realizata din profile metalice usoare, laminate.

Grinzile de acoperis ale structurii principale de rezistenta sunt realizate din Europrofile sau din table sudate cu sectiunea în formã de I. Stâlpii structurii principale sunt realizati tot din Europrofile. Structura secundarã a acoperisului (panele) este realizatã din profile laminate, în functie de travee.

Dupa analiza structurala si calculul elementelor de rezistenta se realizeaza documentatia desenata care cuprinde:

Planuri de ansamblu:

      • Vederi isometrice ale structurilor adnotate desenelor 2D (elevaţiile, planurile de ancoraj sau planurile de montaj) care sunt apoi automat completate cu adnotaţii şi cote.
      • Vederi suplimentare pentru situaţii specifice cum sunt detaliile de ancoraj a stâlpilor în fundaţii, detalii de prindere a stâlpilor pe placa de bază …etc.

Desene de executie:

    • Realizarea secţiunilor necesare pentru ansamble;
    • Realizarea tuturor desenelor tehnice pentru structura;
    • Cotarea si marcarea tuturor pieselor si subansamblurilor;
  • Documentatia tehnica contine centralizarea tuturor documentelor produse (planuri, liste de material…) asigurand atat clientului cat si constructorului sau sectiei de uzinaj gestionarea si verificarea desenelor si a vederilor de detalii.

In cadrul procesului de pre-productie hale industriale, Europrofilele sunt curatate (de rugina sau impuritati) si se proceseaza conform planurilor PE ( se debiteaza, se gauresc, se monteaza prin sudura piesele si elementele de reazem…) si se protejeaza eliminand astfel activitatile de vopsire one-side care in general lungesc durata constructiei si cresc costurile. Fiecare element structural sau nestructural realizat beneficeaza de control tehnic de calitate, eliminandu-se astfel erorile de executie.

Identificarea cu vopsea a fiecarui element asigura pozitionarea corecta la montaj, evitandu-se erorile.

Dupa aceasta etapa, hala dumneavoastra este gata de montare pe amplasamentul constructiei.

Definitia pe larg in sectiunea in care sunt prezentate etapele din ciclul de viata a unui proiect pentru hale industriale metalice, executia halei reprezinta cea mai ,,acida” faza, deoarece suprapune mai multe planuri (proiectare, planificare, aprovizionare, constructie). Deoarece de cele mai multe ori, datorita timpului scurt in care se doreste realizarea unei hale industriale, se prefera modelul design-build, este strict necesar sa avem o buna programare si planificare a activitatilor, un studiu corect al secventierii acestora, estimari realiste si un bun Manager de Proiect care sa asigure monitorizarea si controlul. Imbinarea informatiilor obtinute din Rapoartele de Progres cu Rapoartele de Control ne da certitudinea depasirii cu succes.

Supervizarea listelor de activitati zilnice cu evidentierea activitatilor de pe ,,drumul critic”, managemantul eficace al proiectelor (issue management) corelat cu o buna strategie a administrarii schimburilor produse pe parcursul proiectului, pot duce la succesul acestuia. Este recomandabil sa se apeleze la Project Manageri sau experti pe toata durata executiei proiectului de hale industriale si a nu se lasa la intamplare problema administrarii proiectului.

Zilnic auzim de proiecte, de fonduri alocate pe proiecte, de sume de bani uriase alocate de diverse organizatii pentru sustinerea unor proiecte, de proiecte de succes sau de proiecte abandonate!

Constatam ca notiunea de proiect a devenit o notiune cotidiana pe care o auzim zilnic la radio, la televiziune, despre care citim in ziare sau reviste. Ne dam seama din ce in ce mai clar ca proiectele au ajuns sa ne structureze viata.

Managementul de Proiect este o disciplina care da un raspuns foarte clar si coerent asupra modului in care se poate conduce un proiect. Atunci cand vorbim despre un proiect de constructii vorbim despre un obiectiv de constructii (un cartier residential, un bloc, o hala, o sosea…).

Managementul de Proiect contine concepte stiintifice de management care au fost dezvoltate si implementate pentru a asigura controlul si succesul proiectelor de hale industriale. Aplicarea acestor noi concepte in constructii au dus la dezvoltarea tehnicilor de management-control a costurilor de constructie, a duratelor, a resurselor si a modului de finantare a proiectelor, facand intreg procesul de constructie ca un sistem unitar. Un sistem amplu de management-control este aplicat de la initiere la inchiderea operatiunilor fiecarui proiect. Managerul de Proiect este persoana care cunoaste si stie cum sa aplice toate aceste concepte, stie sa utilizeze tehnicile si uneltele de Project Management, asigurand controlul pas-cu-pas al proiectului de hale industriale.

Activitatile generale necesare pentru realizarea proiectelor sunt:

    1. Analiza si stabilirea obiectelor de proiect;
    2. Evaluarea si controlul riscurilor;
    3. Estimarea resurselor;
    4. Alocarea resurselor;
    5. Organizarea proiectului;
    6. Achizitionarea de resurse;
    7. Stabilirea sarcinilor;
    8. Conducerea activitatilor de proiect;
    9. Controlarea executarii proiectului;
    10. Urmarea si raportarea proiectului;
    11. Analizarea rezultatelor;
    12. Definirea rezultatelor finale ale proiectului
    13. Previzionarea tendintelor proiectului;
    14. Managementul calitatii;
    15. Managementul problemelor.

In majoritatea contractelor de constructii hale industriale, contractorul are doar singura oportunitate de a-si seta pretul (prin licitatie). Din acest moment, profitul ce se poate obtine este determinat de abilitatea Project Managerului de a economisi si a salva bani printr-o buna planificare a operatiunilor zilnice si priceperea lui in a lua decizii bune. Daca un proiect trebuie realizat in cadrul liniei planificate a bugetului si planificarii in timp, este necesar un control atent si foarte strans al managementului operatiunilor.

Este foarte important sa se inteleaga rolul, importanta si nevoia unui Project Manager in cadrul unui proiect pentru asigurarea succesului acestuia. Compententa acestuia in domeniul Project Managemantului dar si in constructii, experienta, cunoasterea metodelor si tehnicilor specifice Managemantului de Proiect, abilitatea de a lucra cu unelte specifice Project Managemantului sunt ,,arme” specific fiecarui Project  Manager. Putem spune cu convigere ca primul element al succesului unui proiect este Project Managerul, urmat de atingerea celorlalti factori determinanti mai sus: CALITATE-TIMP-COST.

MANAGEMENTUL DE PROIECT ESTE DOMENIUL CHEIE PRIN CARE AZI IN INTREAGA LUME SE DESFASOARA ACTIVITATIILE POLITICE, ECONOMICE, SOCIALE SI CULTURALE!

Obtinem astfel o viziune de ansamblu a structurii de hale industriale, de la planurile generale (de ansamblu), a planurilor de detaliu, listelor de materiale, pana la Notele de Comanda, avand astfel o trasabilitate usoara a Managementului Documentelor.

Pentru client, aceasta asigura multiple avantaje si beneficii prin eliminarea timpilor morti in timpul coordonarii si controlului lantului de comenzi pana la executie si montaj.

Managementul Schimbarilor pe perioada Ciclului de Viata a proiectului este asigurat in mod optim.

Toate aceste instrumente au scopul de a accelera şi eficientiza proiectarea prin crearea unui model cât mai exact folosind posibilităţile de modelare geometrică. Deosebit de importanta este experienta de peste 20 de ani in proiectare si analiza structuri a inginerilor structuristi de la BASAROM care realizeaza atat modelarea si analiza structurala cat si detaliile de executie.

Avem astfel un instrument puternic in privinta Managementului Schimbarilor pe perioada Ciclului de Viata a proiectului, deoarece majoritatea proiectelor in care am fost implicati au avut de rezolvat anumite schimbari propuse de clienti, de factorii de mediu, de fluxurile tehnologice, de materiale …etc.

Modelarea si analiza structurala ofera clientilor, inca din faza de analiza a investitiei, elemente tehnice si de cost. In acest fel, dincolo de siguranta solutiilor, proiectate, specialistii Basarom Prodcom furnizeaza un sprijin important clientilor in privinta planificarii si gestionarii bugetelor pentru proiect, evitind astfel depasirile de buget datorate estimarilor inexacte.

Servicii oferite:

      • Analiza IDS: metoda aplicata pentru identificarea solutiilor si resurselor alocate in faza preinvestitionala;
      • Solutii de cofinantare – derivate din sistemul de accesare a fondurilor structurale (plata vs rambursare fonduri UE);
      • Plan de afacere si analiza SWOT;
      • Studiu de fezabilitate si investitie;
      • Analiza cost-beneficiu;
      • Analiza de risc si senzitivitate;
      • Intocmirea cererii de finantare;
      • Intocmirea dosarelor de achizitii;
      • Intocmirea dosarului de plati aferent achizitiilor finantate prin fonduri structurale;
      • Cash-flow si BVC;

 

Politica companiei noastre are la baza cateva principii esentiale:

    • Promptitudine in a raspunde intrebarilor potentialilor clienti;
    • Transparenta prin faptul ca nu vom incheia un contract de consultant daca nu identificam solutii viabile de finantare a proiectului investitional vizat;
    • Criteriul de selectie in sensul ca informam potentialul investitor asupra tuturor etapelor/dificultatilor/riscurilor ce apar in derularea proiectului investitional vizat;
    • Confidentialitate pentru toate datele economico-financiare puse la dispozitia consultantului;
    • Cost vs beneficiu – o cheltuiala isi va regasi acoperirea in veniturile viitoare.

Realitatea ne-a demonstrat ca foarte multe companii sunt ademenite cu solutii ,,la cheie” pentru proiectele lor investitionale si suporta costuri financiare mari inainte de a cunoaste pentru ce anume platesc.

            In acest sens am adoptat criteriul corectitudinii si transparentei fata de client printr-o analiza EX – Ante a tuturor posibilitatilor si resurselor de care acesta dispune pentru finalizarea proiectului investitional.

 

 

Puteti solicita CHIAR ACUM sprijinul unui consultant BASAROM PRODCOM SRL, apeland la Formularul de Contact.