Documentatia tehnica a structurii de rezistenta a cladirilor (planuri, detalii, memorii tehnice …etc.) este realizata de un colectiv de ingineri cu experienta de peste 20 de ani in calculul si analiza structurilor de rezistenta, care utilizeaza un pachet software integrat de ultima generatie, si care asigura analiza structurala pe baza elementului finit.
Dupa modelare, se face analiza structurii de rezistenta a cladirii in conditiile in care aceasta ar fi afectata de actiunea incarcarilor proprii , incarcarilor utile, seismului …etc.
Dupa mai multe iteratii se redimensioneaza toate elementele structurii de rezistenta a constructiei astfel incat sa asigure siguranta impusa de normativele romanesti si de cerintele clientului.
Colectivul de ingineri asigura aceste servicii cu profesionalism, acordand atentie fiecarui client.
Sectiunile elementelor structurii de rezistenta sunt stabilite pe baza incarcarilor statice si dinamice, la care structura va fi solicitata. Modalitatea de calcul este impusa de catre normativele in vigoare. Solicitarile ce pot apare se pot datora unor factori externe (zapada, vant, seism), de catre structura pe care doriti sa o construiti, respectiv incarcari date de greutatea proprie si de catre eventuale incarcari specifice cerute de fluxul tehnologic (poduri rulante, suport rafturi etc.).
Structura principalã de rezistenta este optimizata încã din faza de proiectare avind in vedere utilizarea sistemelor de învelitori pentru acoperisuri si sistemelor de fatade pentru placarea peretilor, in functie de optiunile fiecarui client. Structura secundara (panele de acoperis si riglele de fatadã) este realizata din profile metalice usoare, laminate.
Grinzile de acoperis ale structurii principale de rezistenta sunt realizate din Europrofile sau din table sudate cu sectiunea în formã de I. Stâlpii structurii principale sunt realizati tot din Europrofile. Structura secundarã a acoperisului (panele) este realizatã din profile laminate, în functie de travee.
Dupa analiza structurala si calculul elementelor de rezistenta se realizeaza documentatia desenata care cuprinde:
Planuri de ansamblu:
- Vederi isometrice ale structurilor adnotate desenelor 2D (elevaţiile, planurile de ancoraj sau planurile de montaj) care sunt apoi automat completate cu adnotaţii şi cote.
- Vederi suplimentare pentru situaţii specifice cum sunt detaliile de ancoraj a stâlpilor în fundaţii, detalii de prindere a stâlpilor pe placa de bază …etc.
Desene de executie:
- Realizarea secţiunilor necesare pentru ansamble;
- Realizarea tuturor desenelor tehnice pentru structura;
- Cotarea si marcarea tuturor pieselor si subansamblurilor;
Documentatia tehnica contine centralizarea tuturor documentelor produse (planuri, liste de material…) asigurand atat clientului cat si constructorului sau sectiei de uzinaj gestionarea si verificarea desenelor si a vederilor de detalii.